marți, 6 noiembrie 2012

Două jurnale. Luni.

Staful de campanie a lui Crin Antonescu decide ca ultimă soluție, publicarea intr-o revistă lunară mondenă, a unui jurnal zilnic ținut pasămite de marele om politic. Se vrea astfel, o apropiere de publicul larg a omului, soțului Crin Antonescu, surprins  în ipostaze cotidiene, necenzurat și neîngrădit de conveniențele pozițiunii politice și statale.
Un funcționar din staf gafează însă când il trimite pe Nea Pandele, șoferul președintelui interimar, cu materialul la redacția marii publicații. Astfel încât fără știrea echipei electorale și de la sine putere șoferul liderului hotărește să pună la dispoziția redacției și jurnalul propriu, scris în perioada respectivă. Așa că iată ce-a ieșit de sub tipar până la urmă.
*********************************************************************************
Crin
Luni ora 6.30 dimineață
Mă trezesc în ciripitul păsărelelor din curte. O altă superbă dimineață de vară, prevestitoare a unei zile pline, fructuoase, în care de-abia aștept să plonjez. Sar din pat la baie. 10 minute de duș rece. Domne revigorant e! Mă șterg cu un prosop aspru și îmi iau un tricou și un short. Pantofii de sport și gata, mă îndrept spre ieșire.  Pe hol, Damian seful de tură al SPP. Îi urez bună dimineața și apoi surâzând, doar din priviri, îi spun „Pe loc repaus Damian”. Tot surâzând și parcă un pic rușinat își cheamă băieții înapoi. Și astăzi am să-mi fac alergarea de dimineață fără bodyguarzi. În definitiv cine să mă atace, în cei doar 5 km pe străduțele din jurul palatului ?
Ora 6:55 breakfast frugal în bucătăria de jos, împreună cu personalul palatului. Mă scuz pentru cele 2 minuțele întârziere dar am fost reținut cu autografele pe străzile din jurul palatului, pe unde am alergat; personalul, înțelegător ca întotdeauna.
La 7:15 Dușuit ras și  îmbrăcat, nu mai am stare, și după scuzele de rigoare îl rog pe nea Pandele să tragă mașina la scară un pic mai repede decât după orar Astăzi am extrem de multă muncă atât la parlament cât și la partid, iar mâine sosește Angela Merkel la București așa că o să am o groază de treabă și aici la palat.
*********************************************************************************
Nea Pandele.
Luni ora 13:30
A treia tentativă de trezire a lui Crin. Maricica de data asta, iese plânsă și promite că-și dă demisia dacă „magarul aista mai grăiește așa cu dânsa.”
Ora 14:30 Sună telefonul. Damian îmi spune să fiu atent că din moment în moment mă sună să trag mașina la peron.
Ora 14:33 Damian mă sună să-mi zică: alarmă falsă; s-a ridicat de la masă dar n-a mers să se îmbrace, s-a dus la budă.
Ora 15:35. Trag mașina la peron. Scandal! „Ce?! Io-s președinte dă be-am-veu șase cilindri?! Plătesc eu benzina la președinție?!  Unde-i merțanu 600? L-a luat Băsescu ? Am o întâlnire cu niște investitori strategici și io apar intr-un beamveu ca ultimul gherțoi?!” În doi timpi și vreo 20 de minute reușesc să bag ceva benzină în merțan cât să sensibilizeze cumva indicatoru de benzină și să nu ne ia naiba cu avertizarea sonoră din bord.  
Ora 16:00.  În mașină. Mă uit la el în oglindă (arată ca dracu) și întreb„ Deci nu ne ducem la parlament dle președinte?!” Cică „nu, oricum nu-i nici naiba la ora asta acolo” și că are de treabă la partid. Înainte de-a ridica geamul mai aud cum îl întreabă pe Fenechiu la telefon „Mai ai din ăia?”. 
Ora 16:25 Parchez în curtea partidului. Investitorii sunt aici deja. Le văd gipanele și merțanele de mehedinți, dolj, prahova.
Ora 16:35 Apare și domnul Relu cu o servietă. Of!  Nu e singur! Hrebenciuc şi Gigi se grăbesc să-l ajungă din spate. La naiba. Deci e Texas Holdem. Iar n-ajung azi acasă. Formez numărul lui nevastă-mea.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu