marți, 13 noiembrie 2012

Două jurnale. Marți.

Crin.
Marți 06:30.
Mă trezesc într-o altă zi superbă. Soarele îmi mângăie plăcut fața și brusc îmi vine o poftă nebună să mai lenevesc 5, doar 5 minuțele în pat(aseară discuțiile de la partid s-au prelungit...am sosit la palat după 10 seara. N-am vrut să-mi mai deranjez oamenii, așa că am lucrat singur la programul pt. azi, până hăt în noapte).  
Astăzi  programul meu de jogging s-a scurtat semnificativ. Eram la a doua tură de curte când am văzut o femeie de serviciu, care încerca să împingă o pubelă plină de praf și frunze căzute. Fac atât de mult oamenii ăștia pentru mine, simt. Vor doar o lume mai bună fără tiran. Știu căt de importantă e întâlnirea asta cu cancelarul german. I-am auzit dereticând palatul de sus din pod până în curte, de la 5 dimineață, deși le-am modificat programul să înceapă doar de la 8.
Așa că evident am ajutat-o. S-a împotrivit dar am liniștit-o „Și eu am o mamă singură acasă care poate nu are cine să-i aducă o cana de apă, o mână de lemne”. I-am văzut sau mi s-a părut, o lacrimă în colțul ochiului?! 
07:30 Azi am primit cărțile de vizită de la Gheorghe și Vasile. O ghidușie de-a lor, deși le-am zis să  nu cheltuiască banii națiunii pe prostii. Mi-au garantat că le-au plătit ei... mă tachina și  Adina, am zis treacă. 

***********************************************************************************
Nea Pandele.
Marți 10:00
Am întârziat. Cu summitul ăsta al democraților e o nebunie în Bucale.
Damian mi-a zis că totu-i liniște și pace. M-am mai liniștit deși era logic să doarmă dus. Aseară era praștie. Am vrut să fac mișto de băieți și l-am lăsat pe scări în fața ușii fără să mai zic la nimeni nimic. L-a găsit Milu fochistu pe la, 5 când a venit la lucru. Bătea soarele direct pe el.
Râdeam cu băieții la cafea că lor le dădea pă ecran că-i în Ferentari. Nu-l așteptau așa devreme, și oricum nu singur pă chestia asta.
 Ehe. Și-a pierdut... și-a pierdut și sufletul aseară băieți. Tot. Înclusiv ceasu cu gps-u vostru cu tot. Nu i-a intrat carte nicicum săracu. Dl Relu a rămas iute fără bani, că juca ăsta numai mize mari; că și domnu Relu n-a avut de lucru să-i povestească înainte, că atunci când a ajuns la Merkel cu plicu cu 5 000 de euro să fie și ea lordesă să treacă o juma de oră și pe la palat la Crin, Merkel a bufnit în râs și a întrebat : Wast ist das krin ? Mamă ce s-a enervat!  Așa că l-a trimis pă dl Relu să facă plinu la servietă și până atunci le promitea ăstorlalți că cum scapă de tiran îi face miniștrii pe toți. Ăștia râdeau de el și îi spuneau că poate să-și bage ministerele.... Le promitea apoi că-i rezolvă cu judecătorii...ăștia râdeau și mai tare; cică „cine crezi că ne-a adus până aici?”. În fine, pe la trei juma m-a ajutat domnul Relu de l-am pus în mașină după care a șters-o iute că cică trebuie să pună salarile ălora de la Oltchim napoi pân la 8, că altfel îl freacă iar Georgescu la cap. 
13:00
Prima tentativă a lui Damian să-l trezească. Nada.
Personalu este informat discret că Merkel ne-a dat praf. Așa că programul lor intră în normal. Înarmați cu plase golesc mesele de protocol de pepsiuri, jamboane și grisine. Apă minerală și flori. Detergenți și becuri din spate de la magazie. Cu plasele în două mâini e un du-te vino pe aleea înspre poartă unde îi așteaptă neamurile în taxiuri.
14:00
Se aude zgomot de la toaletă. Auci. Își varsă mațele săracu. Nu ascultă de nimeni și le amestecă domnule. Nu înțelege că nu mai are douăj de ani. 
Astăzi nu crez să iasă. O va da pierdută că-i pe teren prin vreun județ. M-aș căra acasă. Mă duc să mă cer.
14:10
Uf, am scăpat.  După cum am bănuit după somnul de prânz va primi electorat la palat. E treaba spp-ului. El le aduce el le duce pe fete. Îi comunic chestia lui Damian care trimite un băiat după pexi și la farmacie.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu